Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον αποτελούν ένα συνταρακτικό γεγονός, που προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω του αριθμού των θυμάτων, του συμβολισμού που περιέχει και των εξελίξεων που θα επιφέρει.

Το χτύπημα αυτό, αντικειμενικά, κατέρριψε το μύθο της άτρωτης δύναμης-προστάτιδας των αμερικάνων πολιτών από κάθε απειλή, αμφισβήτησε την αμερικάνικη παντοδυναμία, έπληξε το κύρος του συστήματος, που οξύνει συνεχώς τις ανισότητες, και υπονόμευσε το δόγμα του σωτηριολογικού ρόλου της τεχνολογίας.

Χωρίς να συμμεριζόμαστε καθόλου τη βεβαιότητα των Η.Π.Α., που έσπευσαν να κατονομάσουν τις οργανώσεις των επιθέσεων, γνωρίζοντας ότι σταθερά ανακατασκευάζουν την πραγματικότητα, για να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους, κατανοούμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, που οι αντιδράσεις τους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα μπορεί και να παίρνουν τη μορφή τυφλών χτυπημάτων.

Διαχωριζόμενοι από τη θέση του «κανείς δεν είναι αθώος» και από την αρχή της συλλογικής ευθύνης και των μαζικών αντιποίνων, παραμένουμε σταθερά αντίπαλοι στην πολιτική της γενικευμένης βίας με την οποία οι Η.Π.Α κυριαρχούν στον κόσμο, πόσο μάλλον που σήμερα επιχειρούν να τη νομιμοποιήσουν δαιμονοποιώντας έθνη, κράτη, κινήματα, λαούς και θρησκείες. Με αφορμή το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν το «Νέο Πόλεμο» και την επίθεση στο Αφγανιστάν, με σκοπό να επιταχύνουν την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ήδη υψώνονται πολλές φωνές αμφισβήτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ένας άλλος κόσμος ειρήνης, σταθερότητας και δημοκρατικής τάξης είναι εφικτός.

 

<<Αρχική Σελίδα